Lees hier over de eerste online DDH netwerkbijeenkomst, coronahulp in Moerwijk, hoe je kunt besparen met waterzijdig inregelen en meer
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Online lezen  |  Afmelden
 
29 april 2020
Kom naar onze eerste online duurzame netwerkbijeenkomst

Onze duurzame netwerkbijeenkomst is een moment waarop we groene doeners met elkaar verbinden en inspirerende activiteiten in Den Haag een platform bieden. Dat deze community net als alle Nederlanders nu thuis zit, hoeft niet te betekenen dat we niet meer kunnen netwerken. Daarom willen we de online mogelijkheden inzetten om iedereen toch bij elkaar te brengen.


We zouden het fijn vinden als je jezelf aanmeldt door een mailtje te sturen naar ikbenerbij@duurzaamdenhaag.nl. Als je een pitch wil houden, laat dit dan ook weten in de mail.

Wanneer: Donderdag 30 april van 17.00 uur t/m 18.30 uur
Waar: Online, via Zoom. Klik hier om deel te nemen. 
Zoom is eenvoudig te downloaden via Zoom.us 
Daarnaast streamen we de netwerkbijeenkomst op ons Facebookaccount, voor het geval Zoom voor jou geen optie is. 

Architect en duurzaamheidsexpert Miel Karthaus bijt het spits af en zal tijdens deze online netwerkbijeenkomst een lezing houden over wat je nodig hebt aan begrippen om de energietransitie écht te begrijpen. Wat is het verschil tussen energie uit verbranding en energie uit het oogsten uit je omgeving? Of hoe we circulair om kunnen gaan met warmte en elektriciteit? Het antwoord op deze vragen en meer krijg je tijdens de DDH Online Netwerkbijeenkomst op donderdag 30 april.

hoe kan ik mee doen?
 
Wijkcoöperatie Energierijk Molenwijk/Puntpark in oprichting
Over niet al te lange tijd wordt energie niet meer ergens centraal in het land in grote energiecentrales opgewekt maar gewoon bij ons in de buurt, bijvoorbeeld met zonnepanelen en windmolens. In heel Nederland organiseren bewoners zich daarom en beginnen bijvoorbeeld met het leggen van zonnepanelen als eerste stap om te werken aan een gezamenlijke en toekomstbestendige wijk. Het buurtteam Energierijk Molenwijk/Puntpark zet nu met ondersteuning van Duurzaam Den Haag stappen om ook in deze wijk een wijkcoöperatie op te zetten. 
En ze zijn op zoek naar jou!
 
In deze tijd van social distancing hebben wij besloten om onze fysieke loketten te sluiten. Dit betekent niet dat we er niet meer zijn om jullie duurzame vragen te beantwoorden. De behoefte aan informatie over verduurzaming is er natuurlijk nog steeds.
Daarom gaan we live op Facebook! Elke donderdag zit iemand van DDH van 11:00 - 11:30 klaar om je tips te geven en je vragen te beantwoorden. Iedere week geven we een twist aan het thema, bijvoorbeeld met een gastspreker, een workshop of andere verrassingen. En met al deze tips kun jij na de stream meteen aan de slag!
lets go live
 
 
"Coronahulp Actie Voedselbank Moerwijk" helpt de wijk aan een gezonde maaltijd
Samen met de bewoners, ondernemers en het buurtteam Energierijk Moerwijk maken wij een plan voor Moerwijk, dat als alle gebouwen ‘van het gas af gaan’, dit zo gebeurt dat de gemeenschap er voordeel bij heeft met betere woonvoorzieningen, meer lokaal werk en een mooie leefomgeving.

Heel mooi om daar samen met een aantal bewoners aan te werken, maar tijdens deze moeilijk tijd hebben veel bewoners in Moerwijk hele andere zorgen. Door de coronamaatregelen is het voor de Voedselbank Moerwijk lastig via de normale weg te krijgen. Dit geeft veel stress, omdat veel gezinnen voor hun boodschappen afhankelijk zijn van de Voedselbank en de groep hulpbehoevende door de coronacrisis groter en groter wordt. 

De actie Coronahulp Actie Voedselbank Moerwijk zorgt ervoor dat de voedselpakketten voor de gezinnen in Moerwijk gevuld blijven. Duurzaam Den Haag ondersteunt deze actie en met succes! Benieuwd wie ervoor zorgt dat de voedselpakketten gevuld worden?
Deze helden helpen moerwijk
 
Waterzijdig inregelen: Laat je verwarming goed afstellen en bespaar direct!
Je woning tot 20 procent goedkoper verwarmen én een comfortabeler warm huis? Met een aantal eenvoudige aanpassingen aan je cv-ketel en radiatoren kan dit. Het goed instellen van de cv-ketel en de radiatoren wordt 'waterzijdig inregelen' genoemd. Duurzaam Den Haag is samen met buurtinitiatieven een campagne gestart om woningen in de wijk er lekker warmpjes bij te laten zitten. De gemeente Den Haag biedt bewoners een voucher van 75,- euro aan als korting om door een erkende installateur het waterzijdig inregelen te laten uitvoeren.

Fotografie: Fleur Beemster i.o.v. gemeente Den Haag
Schrijf je nu in
 
Onze afstudeerstagiair Marije vertelt over haar onderzoek in Moerwijk
Vocht- en schimmelproblemen in woningen zijn in Moerwijk-Oost een groot probleem. Afstudeerstagiair Marije van de opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling beet zich vast in het onderwerp en ging met de Moerwijkers aan de slag. Ut is tèd voâh de Moeâhwèkse anpak!
De moerwijkse aanpak
 
 
Stichting Duurzaam Den Haag
Riviervismarkt 5
2513 AM Den Haag
info@duurzaamdenhaag.nl
www.duurzaamdenhaag.nl
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube